Alla som har levt några årtionden har säkerligen upplevt att mode från ens yngre dagar kommer tillbaka och blir trendigt igen, efter att ha genomgått en period då det skyddes som pesten. Så har skett med 1960-talsmodet, 1970-talsmodet, och nu har turen kommit till 1990-talsmodet. Redan under hösten 2015 kunde de som växte upp under 1990-talet drabbas av flashbacks när de botaniserade i klädbutikernas utbud, och till våren 2016 listar tidningen Solo 1990-talet som en av de hetaste trenderna.

En trend som började under 2015 och som ser ut att hålla i sig även under 2016 är magtröjorna. Alla som följde modet på 1990-talet vet att magtröjor upplevde sin storhetsperiod under detta årtionde, bland annat på grund av inspiration från dåtidens stilikoner nummer ett, Spice Girls. Numera ses moderna stilikoner som Taylor Swift blotta magen på samma sätt som Sporty Spice, Ginger Spice och de andra.

En annan ikonisk accessoar från 1990-talet är chokerhalsbandet. Den kanske vanligaste varianten är det svarta halsbandet i plast, som med ett snirkligt mönster slingrar sig runt halsen. Detta var ett måste för alla tonårstjejer på 1990-talet, och som det ser ut nu kommer det att vara ett måste även för tonårstjejer under andra halvan av 2010-talet.800px-Jonathan_Brandis_Wiki

Ytterligare en trend från 1990-talet som, baserat på modevisningarna av vårens kollektioner, kommer tillbaka stort under 2016 är minimalismen. Under 1990-talet kunde man se stora namn inom modevärlden som Calvin Klein och Filippa K marknadsföra sig med modeller iförda enkla klänningar eller byxdressar i svart och beige, och i alla fall Calvin Klein verkar ha hämtat inspiration från sig själva när de skapade vårens kollektion. Ett annat stort modehus som förespråkar den minimalistiska trenden är Acne Studios.

De som inte lyssnade på Spice Girls på 1990-talet lyssnade sannolikt på Nirvana, och Kurt Cobain var minst en lika stor stilikon som kryddflickorna. Grungens återkomst till modevärlden ses i trender som rutiga flanellskjortor (som gärna knyts kring midjan) och trasiga jeans eller jeansshorts.

Något som däremot inte har kommit tillbaka från 1990-talet är inredningsmodet. Istället har trenden under det senaste året gått åt marmor, mässing, och kaktusar. Om du vill ha en modern matta som matchar din inredning, hittar du ett stort utbud av mattor för alla smaker på Furniturebox.se.