Att klä sig rätt under tiden du tränar är viktigt för att du ska känna dig bekväm och flexibel. Men de senaste åren har träningsmodet fullkomligt exploderat och det kommer och går trender även inom träningsmode. I det här inlägget kommer du att få veta allt om träningsmode och vilka olika sorters träningskläder som finns. Du kan köpa träningskläder i butiker som säljer kläder anpassade för träning. Träningskläder finns i både sportbutiker och vanliga klädbutiker.

Träningsbyxor

Det finns ett flertal olika varianter av träningsbyxor. Den typen av byxa som de flesta bär i samband med träning är träningstightsen. Andra varianter på träningsbyxor är vindbyxor och mjukisbyxor som är lätta att röra sig i. Skillnaden mellan träningstights och andra träningsbyxor är att tightsen vanligtvis inte innehåller några fickor och är tillverkade av ett flexibelt material.

Överdelar

Det finns många varianter på överdelar du kan ha på din under din träning. I den här delen kommer du att få några exempel på träningsöverdelar.

Jacka

Att bära en tunn jacka när du tränar utomhus kan både vara praktiskt och trendigt. Det finns flera varianter på jackor som passar bra för träning i olika tjocklekar, modeller och material.

Hoodie

Ett annat vanligt plagg många bär när de tränar utomhus är hoodien eller huvtröjan som den kan kallas för på svenska. En hoodie består av ett mjukt material och kan antingen ha ett blixtlås så du kan öppna hoodien ifall det blir varmt, eller vara utan blixtlås.

Tröja

Det finns många varianter av träningströjor. Det finns exempelvis tröjor som är framtagna med ett flexibelt material likt träningstightsen och det finns vanliga tröjor. Tröjor kan både vara långärmade och kortärmade.

Linne

Ett annat vanligt plagg många bär under träning är linnet.

Top

Den sista överdelen för den här gången är topen. En top kan ha olika längder och kommer i flera modeller.

Tränings BH

Att bära en Bh som är framtagen för att hålla bysten på plats kan vara nödvändigt för att du ska kunna utöva din sport eller träna på bästa sätt. Denna typ av bh kan ha flera namn, till exempel tränings BH eller sport BH.

Skor

En annan del av träningsmodet är skorna vi bär under träning. Det är särskilt viktigt att du bär rätt sorts skor under din träning för att undvika eventuella belastningar och skador. När du handlar skor i sportbutiker kan du be personalen om råd kring vilka skor du ska köpa som är tillverkade för din träningsform. Det finns till exempel skor som är särskilt framtagna för fotbollsspelare och skor som dämpar bra för den som springer utomhus.