För varje årstid som kommer så dyker det upp nya trender inom modet. Det är inte alltid lätt att hänga med i vad som är mode och trendigt idag. Men det är bra att försöka uppdatera sig så gott man kan och att hänga med i svängarna.

För att hålla sig uppdaterad kan man enkelt använda sig av modesajter och bloggar, det finns gott om sådana idag där man enkelt kan få tips och hålla koll på trenderna.

Och för den som fortfarande gillar att läsa och kolla i tidningar finns det en del modetidningar att välja mellan. Man kan även få dessa modetidningar digitalt om man dessutom skulle vilja det.

Vintertrender

Men vad är det som är mode nu under denna vinter?

Under den här hösten och vintern har det varit inne med en mer sportig look, det har även varit inne med en lite mer punkig stil.

Skomodet har återgått till den gamla 90-talsstilen med tjockare sulor, de så kallade chunkysulorna ska vara ganska tjocka och klumpiga. Det är inne både med sneakers och boots som har tjocka sulor och är lite punkiga.

Under det senaste året har vi också sett mycket jeans, jeansjackor och raka jeans och även detta är väldigt mycket 90-tal.

Vad det gäller jackor har det varit inne med lite större och klumpigare dunjackor denna vintern. Detta är också något som påminner om 90-talets mode. Jackorna har även ett mer fyrkantigt mönster i år och det är mycket oversize som gäller.

Men detta betyder inte att de gamla klassiska jackorna inte är inne utan den klassiska stilen är också inne i år. Det gäller både skor, jackor och kläder.

För mer den som söker en fin vinterjacka med en mer klassisk look är till exempel Duno helt perfekt. Det är en både stilren, lite sportig och varm dunjacka som passar perfekt under vinterkylan.

Denna vinter och detta år har bjudit på många trender som återkommit från 90-talet och det verkar som att vi kommer se mer av detta i framtiden med.

Det är inte bara kläder, jackor och skor som gått i detta spår utan även sminkmodet har lutat sig mer och mer mot denna stil.

Även där ser vi mycket färger på läppar och bryn som påminner om 90-talet, då man gärna skulle ha en mörk läppenna runt läpparna med en ljusare färg över resterande delar av läpparna. Man skulle gärna också ha ganska tjocka bryn, de skulle även vara lite mörkare än den hårfärg man hade. På 90-talet skulle man även ha väldigt mycket smycken med flera halsband runt halsen, flera armband och flera ringar på fingrarna.

Under detta år kommer vi nog att kunna se mer av en punkig stil och mycket starka färger.