Den starkaste fitnesstrenden för 2015 är kroppviktsträning i form av klassiska övningar som armhävningar, pull ups och utfall. Några av skälen till att det trendar är att man kan utföra den typen av träning var som helst. I hemmet, ute i naturen eller på ett gym. Back to basics är det som gäller, med ett tillägg och det är det tekniska inslaget av exempelvis en pulsklocka. Att vara medlem på ett större gym är något som fallit i popularitet till förmån för mindre högspecialiserade studios.

Absoluta framkanten av fitness
Allra mest inne är den som tränar i en liten grupp om tre personer med PT. Genom att träna i så pass små grupper får man nästan lika mycket uppmärksamhet som av en personlig tränare fastän det är betydligt billigare. Om man dessutom kopplar ihop det med just integreringen av teknik i träningen som hälso- och träningsappar som förekommer i wearable tech ibland annat Googles’ högteknologiska glasögon och Apples Apple Watch. Trendigare än så kan man inte vara år 2015.

Man standing over group of people doing pushups, rear view

Man standing over group of people doing pushups, rear view

Strömmad träning
Numera finns det en uppsjö med digitala strömmade workout video anpassade för smartphones, läsplattor, datorer och smarta TV-apparater. Dels finns det prenumerationstjänster, som ofta kan inkludera viss personlig coaching, dels finns träningsvideor att tillgå gratis, om inte annat finns det ett stort utbud på YouTube. Alla som önskar börjar träna kan få massor med inspiration och tips. Det känns kanske lättare att börja i hemmets vrå, om man har tillräckligt med självdisciplin förstås. En resurs att använda sig av för den som talar engelska är www.fitnessblender.com. Finns inga undanflykter nu. Det är bara att sätta igång. Fem minuter om dagen är bättre än inga alls.

Då det gäller modet för träningskläder 2015 är det starka färger och coola mönster som är i fokus. Det gäller allt från tajts till sporttoppar, linnen och basketlinne. Ett mode för den som vill synas. Våga möta rädslorna – sätt igång att träna du med en ny färgstark fitnessgarderob 2015.