Här följer en titt på modet för både damer och herrar 2015.

Dammode
Färgerna beigt, vitt och ljusgrått utgör basen våren 2015. Rosa i olika nyanser kommer starkt. Dammrosa, puderrosa eller tuggummirosa är nyanserna att hålla utkik efter. Byxan i bootcutmodell är tillbaks med en mer avslappnad siluett.

Allt viktigare är ett ökat fokus på miljö och kvalitet. Det innebär att är materialval viktigt. Naturmaterial som silke, bomull, linne och ull är det som efterfrågas. De svalkar under sommaren och har i regel lång livslängd.

Mönstrat, särskilt blommönster kommer starkt det gäller allt från plagg, skor och accessoarer.

Våren sommaren 2015 är en flirt med 1970-talet och är kontrasternas säsong. Influenserna kommer från filmen Saturday night fever. Vi kommer se inslag av kaki men även marina accenter. Även viss hippiebetoning och flower power, fast i lyxklass. Det och mycket mer kommer att mixas och matchas.

Herrmode
Herrmodet förändras inte lika mycket från år till år, säsong till säsong, som dammodet gör. Istället har herrarna basplagg, ofta i hög kvalitet som, om de vårdas väl, håller år efter år. Fast en del plagg ändras något i skärningen, slagen på en kavaj kan vara olika breda. Fast basen är densamma. Fast något lite händer det även inom herrmodet.

För 2015 ser vi exempelvis korta tröjor och jeansmaterial. Det förekommer inslag av djärva färger och botaniska mönster ser man också på herrsidan. Det är några av de mest framträdande trenderna inom herrmodet 2015.

Något som förekommer i herrkollektionerna är olika typer av konstnärliga tryck. Gäller både våren, sommaren och hösten. Det händer inte så ofta men i årets herrmode förekommer det

inslag av skarpa färger och mycket jeans.

Till hösten kommer naturmaterial som mocka, skinn och päls. Svart är blir större igen. Modet blir mer androgynt och siluetten ändras något för herrarna. Turtleneck, polokragen kommer tillbaka. Slipsen stannar i garderoben. Dubbla ytterplagg ses hos en del modehus, som ett i skinn och över det ett annat plagg i ull.