Att sminka sig har blivit något av en konst. Man kan använda sig av hundratals olika metoder, sminkmärken och verktyg. Är man inte nöjd med något specifikt kan

man i många fall dölja eller framhäva något annat istället. Det har faktiskt gått så långt att vissa makeupartister gör före- och efterbilder som visar hur en och samma person kan se helt annorlunda ut. I följande inlägg kommer lite tips på sminkningar som kan passa för olika tillfällen.

Enkel men snygg vardagssminkning

Produkter som Maybelline fit me och mineralpuder gör det enkelt att få till en riktigt snygg bas i sin vardagssminkning. Det är inte längre nödvändigt att spendera mycket tid på att få till en jämn och naturlig bas, utan man kan lägga tiden på annat istället som håret eller varför inte sova lite längre varje morgon?

Fest och kaxig sminkning

När det väl nalkas utgång är det självklart roligt om man kanske lägger på lite mer smink än vanligt. Dessutom kan det behövas om man har tänkt att man ska dansa på en nattklubb i flera timmar, och då kan det även behövas lite förbättring under kvällens gång så ta med en liten sminkväska med det nödvändigaste. När det gäller sminkningar för festen finns det idag många coola ögonskuggor och läppstift som kan krydda till looken lite extra! En annan sak som är snyggt är ansiktsdekoration som glitterstenar och kopior av diamanter som man klistrar fast på huden, och som får en att glimma vackert hela natten. Det är även snyggt att ha dekoration i ansiktet om det är så att man ska på en dagsfest, och kanske det enda tillfället som det är passande att använda detta under dagtid.

Klassisk look för middagen

När man har blivit bjuden på middag med vänner, kollegor eller liknande kan det vara snyggt med en stilren och klassisk look. Tänk skarpa drag och fylliga, röda läppar. Till detta passar det väldigt bra med en svart klänning, diskreta smycken och sedan är man redo att ta middagsgästerna med storm. ”Less is more” säger man ibland, och det passar perfekt när det gäller middagslooken.

Sportig och funktionell sminkning för gymmet

Att sminka sig innan man ska träna har varit en grej som man förr inte skulle göra, men vad är det egentligen för fel med att se bra ut och känna sig snygg när man tränar? Dessutom finns det mycket bra smink som både låter huden andas och som är vattenfast så att man slipper svarta ränder kring ögonen. Gör det som känns rätt för dig! Vill du gå osminkad till gymmet så gör det, men skäms inte om det är så att du vill ha lite mascara på fransarna.