Det finns många sätt för den som vill ge uttryck för den personliga stilen. Ofta underskattar man dock hur mycket accessoarer faktiskt kan göra. Dessa kan helt förändra din stil och göra så att du ger ett spännande intryck. Det är givetvis en fördel om du redan vet vad du tycker om att klä dig i, samt har garderoben under kontroll. Det kan tyckas som ett tråkigt råd, men det absolut bästa när man vill bli mer säker på sin stil är att gå igenom garderoben för att ta fram de plagg som man känner sig som sitt absolut bästa jag i och ta bort resten. De kläder som du inte längre vill ha kan du ge bort till en insamling eller sälja på nätet om de är hela och rena.

Ha i åtanke att mode alltid förändras. Detta innebär dock inte att du måste köpa en helt ny garderob varje säsong. Detta är varken hållbart för plånboken eller miljön. Istället när du vill hänga med i modet bör du investera i en bra basgarderob av högkvalitativa plagg som kommer att se lika fina ut tvätt efter tvätt. Dessa kläder bör vara i en färgskala som passar dig. Ha dock i åtanke att de uträknade färgskalorna endast är riktlinjer och det är viktigt att komma ihåg att om du till exempel älskar grönt och upplever att du skiner när du har grönt på dig är grönt sannolikt också en färg som du ser bra ut i.

Genom att fokusera på nyckelplagg istället för att byta ut hela garderoben varje säsong kommer du att få en mer sammanhållen stil och du har större chans att ta in trenderna från modet i din personliga stil utan att det ser ut som att du försöker för mycket. Om man inte har någon koll på den personliga stilen kan det vara en bra idé att köra på en väldigt basisk stil och därefter satsa på accessoarer från jewelrybox. Smycken kan nämligen lyfta vilken outfit som helst och även om du endast bär ett baslinne och ett par jeans kan rätt typer av smycken få din outfit att sticka ut.

Om du tar en titt på supermodeller och hur de tycker om att klä sig på fritiden är detta ofta väldigt basiskt. Du ser sällan supermodeller i skrikiga färger, istället är det vanligt att du ser dem i ett par jeans och en t-shirt när de blir fångade på bild av skvallerpressen eller publicerar på sina sociala medier. Basplagg är i sig en stil med rätt accessoarer och genom att göra en fantastisk sminkning som lyfter fram dina drag och därefter matcha med rätt smycken kommer du alltid vara en del av modet.