En klädsam frisyr får dig att känna dig mer attraktiv och kanske ger dig mer självförtroende. Vilken frisyr som är mest klädsam beror på vilken ansiktsform du har, och idag är det inte några större tabun på vad som är ute eller inne. En bra frisyr är en bra frisyr, oavsett om den är inspirerad av 20-talet eller 90-talet.

Börjar du bli tunnhårig av ålder eller andra orsaker? Saknar du kalufsen så kan du med hjälp av Nordichair.com göra en hårtransplantation för att återfå lite av din forna glans och slippa tupé eller peruk. Du kan också fylla i lite glesare områden i din hårbotten. Mycket av självkänslan sitter i håret, så fundera på om detta kan vara ett sätt för dig att må bättre.

Ansiktsformen spelar roll

  • Ovalt ansikte passar bra i så gott som alla frisyrer men en för lång lugg kan få det att se något framtungt ut.
  • Runt ansikte passar bra med frisyrer som framhäver hjässan och får ansiktet att se mer avlångt ut. Satsa på volym och om du sätter upp håret i en hästsvans så sätt den ganska högt upp, inte längst ner i nacken. Slutar frisyren under hakan eller en rakt klippt lugg framhäver det runda, så det kan vara bra att undvika.
  • Avlångt ansikte gör sig bra med en frisyr med extra bredd och volym för att få mer runda toner i ansiktet. Axellångt, sidbena och volym på hjässan är bra. Lockar och en page till hakan är också toppen. Har du långt rakt hår ger det intrycket av att ansiktet blir ännu längre.
  • Fyrkantig ansiktsform kan behöva mjukas upp lite och det kan du göra med mellanlånga och korta frisyrer. Mjuka lockar och sidbena kan göra underverk och vill du ha långt hår men ha det uppsatt så låt med fördel några slingor hänga ner och kanta ansiktet. Undvik för långt hår och riktigt strama rena uppsättningar, det framhäver istället fyrkantigheten.
  • Hjärtformat ansikte har bred panna och smal haka. Undvik för mycket volym i panna och hjässa och lägg istället fokus på volym i längderna och rama in ditt ansikte. Axellångt med lockar blir superfint eller kanske en kortare bob. Ett hår som är klippt i flera längder och lager kan göra susen och du passar bra i sidbena.
  • Diamantformat ansikte är smal panna, smal haka och framträdande kindben. Undvik verkligen korta frisyrer utan lugg och titta istället närmare på det som ger volym vid panna och haka. En page eller snedlugg kommer du passa förtjusande i.
  • Päronformat ansikte har smal panna med bredare eller rund haka. Här behöver du mer bredd och volym runt överdelen av ditt ansikte så tänk dig en bred lugg och undvik allt som slutar vid käkbenet.